Underbara chocolate chip cookies fyllda med nutella och jordnötssmör.
Desse cookies kommer du helt enkelt att älska.


Dem kräver lite mer av din tid. Men ack så värda tiden. 
Jag kan redan nu tala om att jag fuskade mig igenom receptet. 
Vi hade helt enkelt inte tålamod att vänta, jag och mina stora kids. 
Så vi drog ner på tiden avsevärt. 
Men jag kan också tala om att det fungerade bra. 
För dig som har tålmod och tid, kan det vara värt att vänta och inte fuska 😊
Jag ska förenkla det lite för er med steg för steg bilder. 
Om du tar dig tiden att prova dem, så tror jag in inte du bli besviken. 

Degen räcker till ca två plåtar.
Känner du för att göra en plåt bara så går det bra att plasta in degen och göra en omgång till nästa dag. 

Recept på min variant kommer här. 
Chocolate chip cookie med fyllda med nutella och jordnötssmör.

8dl vetemjöl
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
2 stora ägg
300g smör rumstempererat.
2 1/2 dl socker
3 dl farin socker
460 gram hackad choklad/choklad knappar.
4 msk majs stärkelse.

Sila ner vetemjöl i en stor bunke, sila ner bakpulver,bikarbonat och salt, blanda väl och ställ åt sidan.
Ta fram en ny bunke och häll/sila ner farinsocker och vanligt socker.
Blanda väl och tillsätt  smöret. 
Vispa nu smör och socker så att det bli poröst. 
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl. 
Tillsätt nu din mjölblandning i bunken.
Blanda ner lite mjöl i taget tills allt är väl blandat. 
Tillsätt sedan choklad knapparna/hackad choklad  och blanda väl.
Ta fram plast folie, lägg degen på plastfolie och plasta in degen väl. 

Ställ sedan in degen i kylen och låt vila i ca 24/36 timmar.
Jag kunde inte vänta så länge, ställde min i frysen på qick freeze i ca 2 timmar. 
Kan tala om att det fungerade bra om ni vill fuska som jag.

Undertiden. 
Ta fram små knäck formar. 
Skopa ut 12 nutella teskedar och 12 jordnötssmör skedar i knäckformarna och ställ dem sedan i frysen. 

Degen räcker till 2 muffinsplåtar.

Vill du göra två plåtar direkt då fyller  dubbel sats. 
När degen har vilat färdigt ska den vara rätt så hård.

Det ska vara svårt att ta en bit av degen. 
Skär av en bit av degen, då blir det lättare att nipa av en bit i taget. 
Ta en bit av degen och rulla till en boll. 
Mina bollar vägde ca 50g styck.

Ta fram en muffinsplåt och sätt på ugnen 175 grader. 
Ta sedan bollen och platta ut den i handflatan. 
Tryck försiktigt ner degen sedan i muffinsplåten och tryck ut den i kanterna så att det blir som en bägare. 
Plasta sedan in plåten och ställ i frysen en liten stund bara. 
Ta fram plåten och dem frusna knäckformarna med nutella och jordnötssmör. 
Dem ska ha stelnat och blir då lättare att jobba med. 
Ta ut en jordnötsboll och en nutella boll och plasera dem i bägaren i muffinsplåten.
Gör så med alla 12 bitar. 
Ta sedan en bit av degen. Den ska du använda som lock, och rulla till en boll. Mina lock vägde ca 20g styck.
Platta ut i handflatan och lägg degen ovan på, så att du förseglar 
Nutella/jordnötsbollarna. 

Pressa in kanterna så att dem försluts med hjälp av en gaffel. 


Sänk ugns temperaturen till 160 grader och baka i ca 10 min.
Höj sedan temperaturen 175 och baka ytterligare ca 3-4 minuter. 
Ta sedan ut plåten och låt kakorna svalna helt i plåten innan du tar ut dem. 
Snurra försiktigt på kakan så att den lossnar lätt. Men den måste vara kyld annars går dem sönder.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Ta ut kakorna från muffinsplåten och lägg över dem på bakplåts pappret.

Baka ytterligare 3-4 minuter i förvärmd ugn 175 grader. 
Låt sedan svalna lite och njut. 
Det är värt mödan 😉